Σήμερα όπου η πρόσβαση στο internet γίνεται απο πολλές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα tablets και υπολογιστές και μάλιστα εύκολα απο οποιονδήποτε ο γονικός έλεγχος δηλαδή ο έλεγχος απο το γονιό στο τί μπορεί το παιδί του να δεί στο internet μέχρι και ποιά στοιχεία προσωπικά και μή θα μοιραστεί και με ποιούς είναι πιό επιτακτική ανάγκη απο όσο νομίζεται ιδίως άν είστε γονείς ή σκοπεύετε να γίνεται.

kasperskyparental_webterior.gr

Σκοπός του άρθρου αυτού δέν είναι να τρομάξετε αλλά να μάθετε τους κινδύνους που πιθανώς θα αντιμετωπίσει το παιδί σας και να του χαρίσετε μία ασφαλή περιήγηση στο internet.

Δέν είναι μυστικό ότι τα παιδιά αγαπούν το διαδίκτυο και να ανακαλύπτουν κάθε μέρα τις δυνατότητες του και να αντλούν πληροφορίες απο αυτό.Όμως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές έτσι και εδώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα απο την Kaspersky (την γνωστή εταιρεία κατασκευής λογισμικού προστασίας απο ιούς και απειλές του διαδικτύου.) τουλάχιστον 1 στους πέντε γονείς στην Ευρώπη έχει χάσει χρήματα ή προσωπικά δεδομένα ύστερα απο ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου απο τα παιδιά.

Τί ακριβώς όμως κάνουν τα παιδιά στο internet ή μάλλον τί θα έπρεπε να κάνουν και πώς μπορεί ο κάθε γονιός να είναι σίγουρος για την ασφάλεια των παιδιών του ?

Δυστυχώς όταν σερφάρουμε δέν υπάρχουν σύνορα και απαγορευμένες περιοχές οπότε ένα παιδί μπορεί να επισκευθεί οποιοδήποτε site και οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Οπότε βγαίνει εύκολα το συμπέρασμα πως ενώ το internet είναι μία πηγή γνώσης και διασκέδασης αλλά απο την άλλη πλευρά μπορεί να γίνει πηγή απειλών για το παιδί μας.

Το 22% επίσης των γονιών έδειξε ότι πιστέυουν πώς το παιδί τους έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον ένα κίνδυνο τους 12 τελευταίους μήνες ενώ το 8 % απάντησε πως τα παιδιά τους έχουν έρθει αντιμέτωπα με ακατάλληλο περιεχόμενο.Ακόμα πιό ανησυχητικό είναι ότι το 4% απο τους γονείς που πήραν μέρος στην έρευνα απάντησε πώς τα παιδιά τους έχουν συνομιλήσει με αγνώστους και κάποιες φορές έχουν ανταλλάξει και προσωπικά στοιχεία όπως διεύθυνση κατοικίας τηλέφωνο και κάποιες φορές αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Με τον γονικό έλεγχο ο οποίος υπάρχει σε σουίτες προστασίας και με την κατάλληλη ρύθμιση μπορούμε να ελέγξουμε ποιές ιστοσελίδες και με τί περιεχόμενο μπορούν να δούν τα παιδιά μας ποιές ώρες και ημέρες θα υπάρχει πρόσβαση στο internet μέχρι και σε ποιά αρχεία του υπολογιστή μας θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Επίσης είναι δυνατός ο έλεγχος διαμοιρασμού αρχείων και στοιχείων μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Στην WebTerior μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εγκαταστήσουμε και να παραμετροποιήσουμε βάσει των αναγκών σας λογισμικό προστασίας με γονικό έλεγχο για να είστε σίγουροι πως τα παιδιά σας δέν θα αντιμετωπίσουν κάποιον κίνδυνο.

WebTerior.gr
Ναυαρίνου 5 στην πόλη της Κοζάνης,Τηλ 2461034065