φορητός-υπολογιστής

Εάν ο παλιός σου φορητός υπολογιστής είναι κάπως αργός και σκέφτεσαι να τον αντικαταστήσεις δές τα παρακάτω βήματα τα οποία θα σε κάνουν να δείς τον παλιό σου υπολογιστή με άλλο μάτι.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα κάνεις τον υπολογιστή σου πίο γρήγορο.
Οι συμβουλές αφορούν σε οποιοδήποτε υπολογιστή ο οποίος διαθέτει λειτουργικό Windows οποιαδήποτε έκδοσης.

1) Πρώτη και σημαντική συμβουλή είναι η κατάργηση οποιοδήποτε προγράμματος δέν χρειάζεσαι.Γιαυτό πήγαινε Control Panel,Programs and features και απεγκατέστησε ότι δέν χρησιμοποιείς ποτέ !

2) Ακολούθησε την διαδρομή windows,Temp και σβήσε όλα τα αρχεία απο αυτόν τον φάκελο και μετά αδειάστε τον κάδο απορριμάτων.

3) Αντικαταστήστε τον σκληρό σας δίσκο με έναν μεγαλύτερο για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.Άν και αυτό δέν θα βελτιώσει την ταχύτητα του υπολογιστή σας θα σας δώσει περισσότερο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο που τόσο χρειάζεστε.

4) Αναβαθμίστε την μνήμη RAM.Ρωτήστε κάποιον ειδικό για τον σωστό τύπο και αναβαθμίστε την μνήμη.Θα σας δώσει περισσότερη ταχύτητα στις εργασίες σας.

5) Βάλτε στο πρόγραμμα και εκτελέστε disk defragment.Η διαδικασία αυτή τακτοποιεί τα αρχεία στον σκληρό σας δίσκο με αποτέλεσμα την άυξηση της ταχύτητας.Κάντε δεξί κλίκ στον σκληρό σας δίσκο μετά πηγαίνετε στα εργαλεία και επιλέξτε disk defragment.Μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα αλλά αξίζει τον κόπο.

6) Εκτελείτε συχνά αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σας σύστημα.

7) Κλείνοντας ένα μειονέκτημα των φορητών υπολογιστών είναι η μή σωστή ψύξη του επεξεργαστή και των επιμέρους τμημάτων με αποτέλεσμα την γενικότερη επιβράδυνση των λειτουργιών.Με μία ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε την σκόνη η οποία συγκεντρώνεται στον ανεμιστήρα.Επίσης κατά την διάρκεια λειτουργίας του φορητού σας υπολογιστή θα πρέπει να προσέχετε να μήν κλείνετε την θύρα του ανεμιστήρα.

Ακολουθώντας τα βήματα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιώσετε κατά πολύ την ταχύτητα του παλιού σας φορητού υπολογιστή.

Δημιουργία Ιστοσελίδων – Επισκευή Υπολογιστών